SOE 2019 European Society of Ophthalmology | 13.06.19 Nice

soe 2019

SOE 2019
European Society of Ophthalmology

13 – 16 June 2019

Nice, France

 

KEYNOTE LECTURERS

béatrice cochenerBéatrice Cochener, France
13/06/2019 @ 13:15 – 14:00
José Barraquer Lecture – From Premium to EDOF IOLs: Race for Progress

j sebagJ Sebag, USA
14/06/2019 @ 13:15 – 14:00
The Inaugural Robert Machemer Lecture – Vitrectomy for Vision Degrading Myodesopsia

fotis topouzisFotis Topouzis, Greece
15/06/2019 @ 13:15 – 14:00
Theodor Axenfeld Lecture – A 20-year Journey Towards Gaining Insight into Glaucoma: The Thessaloniki Eye Study

jonathan c hortonJonathan C. Horton, USA
16/06/2019 @ 11:45 – 12:30
Marcus Gunn Lecture – Vascular Supply of Human Striate Cortex Explains Visual Field Defects from Embolic Stroke

 

Dear Colleagues,

SOE 2019 is delighted to introduce the session iPlanner.

You can plan your congress using our interactive iPlanner, which allows you to choose and save the sessions/presentations you wish to attend. A ‘Congress iPlanner Guide’ is provided which includes some tips on how to use the iPlanner.

We are working hard on an outstanding scientific programme that combines current evidence and state of the art technology has been organised and will provide an excellent opportunity for learning and discussion. From 13-16 June 2019 we will offer 4 Keynote sessions, 19 Courses and 65 Symposium. In addition, we have 22 abstract oral sessions, talking poster sessions and electronic posters from abstracts submissions planned over these 4 days.

SOE look forward to welcoming you to SOE 2019 in Nice 13- 16 June 2019 at the Acropolis venue.

 

MIGLIARDI, RENATA – Activities

Course
Oculoplastics

16.06.2019 08:00-09:30h
Room: Hermés

C16 Course on Blepharoplasty

Chairs:
Richard Collin (United Kingdom)
Dan Georgescu (Romania)

08:00-08:20
20min
C16.1
Evaluation: What Does the Patient Want?
Ulrich Schaudig (Germany)

08:20-08:40
20min
C16.2
Upper Eyelid Blepharoplasty – The Classical Approach
Richard Collin (United Kingdom)

08:40-09:00
20min
C16.3
Lower Eyelid Blepharoplasty: Options
Dan Georgescu (Romania)

09:00-09:20
20min
C16.4
The Role of Volume Augmentation
RENATA MIGLIARDI (Italy)

09:20-09:30
10min
Discussion

 

Free Paper Session
Free Papers/Rapid Fire

16.06.2019 10:00-11:30h
Room: Gallieni 1+2

FP15 Oculoplastics, Refractive Surgery

The free paper sessions contain oral presentations where the authors are allowed six minutes for presentation and two minutes for discussion.

Chairs:
Moderator To be Advised

RENATA MIGLIARDI (Italy)

10:00-10:08
8min
FP15-01-OPL
Re-excision rates of periocular basal cell carcinoma
Abstract
Yee Ling Wong (United Kingdom)

10:08-10:16
8min
FP15-02-OPL
Unintended ocular consequences of vismodegib in the treatment of locally advanced or multicentric basal cell carcinoma: a case series
Abstract
Mithra Gonzalez (United States)

10:16-10:24
8min
FP15-03-OPL
A comparison of four combined procedures for correction of involutional lower eyelid entropion
Abstract
Kaveh Vahdani (United Kingdom)

10:24-10:32
8min
FP15-04-OPL
Evaluation of a novel accordion suture technique in aponeurotic ptosis repair
Abstract
Jake Tenewitz (United States)

10:32-10:40
8min
FP15-05-OPL
No flap external dacryocystorhinostomy: by flaps
Abstract
Ravi Ranjan (India)

10:40-10:48
8min
FP15-06-OPL
Personal health condition of the patients after ocular prosthetics
Abstract
Alisa Barash (Belarus)

10:48-10:56
8min
FP15-07-OPL
Fungal orbital infections: presenting features, management and outcomes at a referral center in Egypt
Abstract
Mohamed Eldesouky (Egypt)

10:56-11:04
8min
FP15-08-OPL
The problems of the combined treatment of patients with various etiologies symblepharon
Abstract
Marina Gushchina (Russian Federation)

11:12-11:20
8min
FP15-10-REF
Refractive outcomes after surgical correction of astigmatism during phacoemulsification of cataract using the VERION system
Abstract
Marina Okuneva (Russian Federation)

 

LOCATION

The SOE 2019 Congress will take place at the Acropolis Convention Centre, Nice, France. The Nice Acropolis Convention Centre is located at 1 esplanade Kennedy 06302 Nice cedex 4. The city is popular for its ease of access: its airport, the 2nd largest in France, offers direct service to 90 destinations in more than 40 countries. The Airport is just a 10 minute taxi drive from the city centre. More information on the location of the Airport please visit: www.nice.aeroport.fr

Call Now Button